Nu este greu de inteles de ce pescuitul de agrement este o activitate atat de populara: este amuzant, distractiv, simplu si destul de ieftin comparativ cu alte hobby-uri. Indiferent de conditia ta fizica, te poti bucura de momente linistite in natura si, ca beneficiu, poti prinde o cantitate de peste considerabila. Din pacate, pescuitul este inca o activitate de nisa in Romania si putini oameni stiu cum sa-l abordeze din punct de vedere technic. In primul rand, este bine sa gasesti un pescar cu experienta de la care sa ?furi? secrete. In al doilea rand, trebuie sa te pui la punct cu cateva detalii legate de echipament. Evident, vei avea nevoie de un caiac pentru pescuit. Poti cumpara o ambarcatiunbe noua sau una la mana a doua, dar trebuie sa tii cont de locatie. Vrei sa pescuiesti in apa sarata sau apa dulce? Intr-un lac mic, mare sau pe un rau? Intereseaza-te de cel mai bun caiac pentru fiecare varianta!

Cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere sunt: stabilitatea, scaunul, compartimentele de depozitare si modalitatea de transport. Pentru ac te asigura ca faci o investitie buna, este recomandat sa mergi la cat mai multe showroom-uri si evenimente organizate special pentru pescari, dar daca ai experienta poti comanda un caiac de pescuit si online, deoarece preturile sunt ceva mai mici.

Dupa ce ti-ai achizitionat o ambarcatiune, ai putea sa iei in considerare si posibilitatea personalizarii acesteia, nu numai pentru a-i da o nota personala, ci si pentru a-i extinde functionalitatea. Ai grija totusi sa nu exagerezi cu adaugarea de elemente, pentru ca spariul din interior se poate aglomera si nu vei mai avea loc sa-ti depozitezi uneltele. Cu cat aduci mai putine lucruri cu tine cu atat mai bine, asa ca investeste in accesorii versatile si esentiale.

Cum se transporta un caiac? Din fericire, nu ai nevoie de un vehicul specializat. Doua persoane pot ridica cu usurinta un caiac si il poti depozitata intr-o dubita sau pick-up, deoarece acest tip de ambarcatiune este dotat cu piese care faciliteaza transportul.

Dupa ce ai obtinut toate uneltele de care ai nevoie pentru pescuit, este timpul sa iesi in larg si sa prinzi peste. Pentru inceput, va trebui sa te obisnuiesti sa tii vasla intr-o mana si undita in cealalta, asa ca alege doar ape linistite. Una dintre cele mai dificile situatii este pescuitul in amonte, iar cu cat vantul si curentul sunt mai puternice, cu atat scade si eficienta pescarului. Nu in ultimul rand, trebuie sa te familiarizezi cu masurile de siguranta. Pescuitul este in general o activitate sigura si relaxanta, dar pot aparea accidente daca nu esti atent la prognoza meteo sau la alte ambarcatiuni aflate in larg.

O experienta placuta incepe cu o ambarcatiune de calitate si cunoasterea masurile de siguranta. Pentru a-ti duce hobby-ul la un alt nivel, investeste in caiace de calitate. Unul dintre cei mai cunoscuti producatori este Grapper, iar caiacele lor de pescuit sunt usor accessibile si la noi in tara, prin intermediul GrapperKayaks.eu.