Cei care vor sa castige masa musculara confunda de multe ori acest scop cu acela de a slabi. Cele doua obiective sunt complet diferite, iar asta se poate observa si din tipul de exercitii recomandate in functie de rezultatul pe care si-l doreste fiecare. Masa musculara inseamna de cele mai multe ori cresterea in greutate, si de multe ori o succeda pe aceasta din urma. Pentru cei ce vor masa musculara rapida, principala recomandare este, pe langa activitatea fizica, si ajustarea alimentatiei: daca vrei sa ai corpul mult visat, va trebui sa incepi sa mananci mai mult. In cazul in care nu consumi suficiente calorii, nu vei avea suficienta energie pentru excercitii fizice, si deci nu vei reusi sa obtii un corp sculptat, vei reusi cel mult sa slabesti. De aceea este recomandat sa mananci mai multe calorii decat poti consuma prin activitate fizica (cel putin 500 peste media pe care ar trebui sa o ai zilnic), pentru a avea suficiente resurse sia permite corpului sa refaca danuele provocate muschilor in timpul antrenamentului si a construi tesuturi noi. In mod normal, o persoana sanatoasa, de o greutate medie si care face miscare moderata, ar trebui sa consume aproximativ 2500 de kilocalorii, insa trebuie sa ai grija ca acestea sa provina dintr-o alimentatie sanatoasa.

Nu orice produs contine nutrientele corecte si necesare organismului tau. Caloriile sunt de natura diferita, si nu toate au efect benefic pentru organismul tau. In plus, cresterea masei musculare necesita atentie si regim special. Spre exemplu, caloriile ce provin in mancare de la fast food sunt cunsocute sub numele de ?calorii goale?, deoarece odata consumate, ele nu au nicio valoare nutritiva. 100 de grame de cartofi prajiti contin o cantitate de kilocalorii egala cu cea pe care o poti lua din 100 de grame de migdale, insa calitatea lor difera. In vreme ce cartofii nu aduc decat kilograme in plus, migdalele creaza senzatia de satietate si ofera glucide si grasimi de calitate, ce pot fi consumate in timpul antrenamentului. Daca nu puteti suplimenta cantitatea de calorii pe care o consumati, puteti incerca suplimente de tipul animal pak continut, care va vor ajuta sa castigati rapid masa musculara. Numeroase alimente pe care le consumam in mod constant contin caloriile goale, iar printre ele se numara mezelurile, zaharul alb, proajiturile sau cartofii prajiti, ce trebuie evitate pe cat posibil. Dincolo de faptul ca ele nu aduc niciun surplus nutritiv organismului, pot chiar distruge nutrientii din organism, lucru care duce la aparitia unor boli metabolice, specifice lumii moderne.

Pe langa suplimentele pe care le poti cumpara online, de pe site-uri specializate ca i-nutrition.ro, sunt recomandate alimentele ce contin proteine si glucide naturale. Cele mai bune proteine sunt cele ce provin din carne slaba, din care tu vei putea extrace amino acizii de care ai nevoie pentru a repara, mentine si creste masa musculara, insa incearca sa mentii un echilibru intre greutatea ta si numarul de proteine consumate zilnic. In ceea ce priveste glucidele, sunt recomandate cele din cereale integrale sau fructe, iar grasimile trebuie extrase din peste, nu mezeluri sau friptura.